Mutfak kültürümüzün en tatlı parçalarından biridir aşure. Ve de çok özeldir. Farklı evlerde farklı alışkanlıklarla pişirilir. Kimileri yedi malzemeyle hazırlar, kimileri kırk bir malzemeyi şart koşar. Bazıları da kepçenin ucuna gümüş para bağlar. Tüm bunlar bir yana, aşureye kıvamını içine karışan niyetler ve dilekler katar.
Küçük Ağaç’ta da pek çok evdeki gibi törensel bir hava içerisinde karşılanır aşure zamanı. Kocaman kazanımıza her öğrencimiz evinden ayrı bir malzeme getirir, katar.

Pek çok ailenin katkısıyla kaynayan aşuremizin meyvelerini de yine öğrencilerimiz hazırlar.
Bu yıl çocuklar yoğunlukla narlar üzerinde çalıştılar. Nar ayıklamak gibi zor fakat bir o kadar da lezzetli bir işin üstesinden başarıyla geldiler. Ve günün devamında aşuremiz hazırlandı. Tüm bolluk ve bereket dileklerimizle birlikte size ulaştırılmayı bekliyor. Şimdiden afiyet olsun.
Bir Cevap Yazın