Kış ayları hızla yaklaşıyor. Turşu kurma zamanı geldi. Çeşit çeşit sebzeleri daha uzun süre muhafaza edebilmek ve bir yandan da sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından birini hazırlamak amacıyla mutfaktaydık geçtiğimiz hafta.
Çocukların evlerinden getirdikleri salatalıkları, havuçları, kelekleri, karnabaharları yıkadık, doğradık ve onlar için hazır hale getirdik. Öğle yemeği öncesinde hep birlikte yemekhanemizde buluştuk.
Önce kavanozlarımızın dibine biraz nohut ve birkaç diş sarımsak koyduk.
Ardından taptaze, rengarenk sebzelerle doldurduk kavanozlarımızı.
Sebzelerin büyük kısmı kavanozlara girdi. Bir kısmı da midemize. Havuçlar ve salatalıklar leziz görünüyordu. Tatlarına bakmamak olmazdı.
Öğrencilerimizin büyük bir keyifle hazırladıkları turşular yirmi gün sonra hazır olacaklar. Şimdiden hepimize afiyet olsun.
Bir Cevap Yazın