Turşular Kuruldu

Kış ayları hızla yaklaşıyor. Turşu kurma zamanı geldi. Çeşit çeşit sebzeleri daha uzun süre muhafaza edebilmek ve bir yandan da sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından birini hazırlamak amacıyla mutfaktaydık geçtiğimiz hafta.

P1120769

Çocukların evlerinden getirdikleri salatalıkları, havuçları, kelekleri, karnabaharları yıkadık, doğradık ve onlar için hazır hale getirdik. Öğle yemeği öncesinde hep birlikte yemekhanemizde buluştuk.

P1120770

Önce kavanozlarımızın dibine biraz nohut ve birkaç diş sarımsak koyduk.

P1120757

Ardından taptaze, rengarenk sebzelerle doldurduk kavanozlarımızı.

P1120832 P1120794

 P1120787

Sebzelerin büyük kısmı kavanozlara girdi. Bir kısmı da midemize. Havuçlar ve salatalıklar leziz görünüyordu. Tatlarına bakmamak olmazdı.

P1120766 P1120779

Öğrencilerimizin büyük bir keyifle hazırladıkları turşular yirmi gün sonra hazır olacaklar. Şimdiden hepimize afiyet olsun.

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: