Yeni Kahramanımız Şeroks

Kasım ayı çok heyecanlı geçti kütüphanemizde. İyi kalpli küçük bir cadıyla beraberdik: Küçük Cadı Şeroks. Masallar Ülkesi’nin kralı tarafından yeni masallar bulmakla görevlendirilen Şeroks’a uzun yolculuğunda eşlik ettik. Süsler Ormanı’nda yeni arkadaşlar edinirken, Sabırsızlar Köyü halkıyla Dev Kordora’nın arasını bulmaya çalışırken ve Dünya’da yeni tanıştığı dayısına yardım ederken onun yanındaydık. Her macerası heyecanlı, yol boyu dinlediği her hikaye ilginçti. Kısacası unutamayacağımız bir karakterle tanıştık geçtiğimiz ay.

Şimdiye kadar okuduğumuz kitaplardan çok daha uzun ve çok daha az resimliydi Küçük Cadı Şeroks. Dinlerken hayal gücümüzü kullanmamız gerekti. Ve kitap bittiğinde kafamızda canlanan görüntüleri kağıda dökmemize yardım eden bir misafir geldi okulumuza: Yusuf Tansu Özel. Tansu Bey’le geçtiğimiz yıl tanışmıştık. Onun resmettiği kitapları okumuştuk. Bu defa da bir atölye çalışması yaptık kendisiyle.

Tansu Bey kocaman bir kağıt hazırlamıştı bizim için. Etrafına yerleştik ve çocuklar Küçük Cadı Şeroks’tan kendilerinde kalan görüntüleri resmetmeye başladılar. İlginç bir çalışma oldu onlar için. Bazıları kendilerine bir sınır belirlediler ve o sınırların içinde kalmayı tercih ettiler. Bazılarıysa çizdikçe genişlediler ve yanlarındaki arkadaşlarının resimleriyle iç içe geçtiler. Oturarak, yatarak, dolaşarak resimlediler Küçük Cadı Şeroks’u. Oldukça özgür bir çalışma oldu onlar için.

 

Şeroks’un turuncu saçları, yıldızlı kıyafeti ve şapkası her resmin ortak noktasıydı. Fil Pifona, Tavşan Ozzi ve kötü kalpli cadı farklı biçimlerde çıktılar karşımıza. Dev Kordora’ya gelince, o da herkesin kafasında farklı canlanmıştı fakat tüm resimlerde güler yüzüyle belirdi.

Kasım ayı boyunca kütüphanedeki kahramanımız Küçük Cadı Şeroks ve yazarımız Aslı Der oldu. Şeroks’un yolculuğunu okurken bir yandan da minik tartışma alanları açtık kendimize. Dostluk ve yardımlaşma üzerine konuştuk. Güzellik kavramını tartıştık. Şeroks bir problemle karşılaştığında, onun çözümünü okumadan önce biz ne yapardık diye düşündük. Ve unutulmazlarımız arasına ekledik bu kitabı.

Reklam

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: